posted by

„Progresszív és megfizethető lakhatás kategóriában” ítélte a Szlovák Köztársaság Közlekedési és Régiófejlesztési Minisztériuma községünknek az első helyet a II. szakaszban megépült bérlakásokért. Nagy megtiszteltetés ez a díj számunkra, hiszen szaktekintélyek ismerték el, jól döntöttünk, hogy ilyen típusú házakat építtetett fel a község – mondta el Szász Attila polgármester, aki a díjat személyesen vette át a minisztériumban.

Polgármesterünk átadta az 1. helyet igazoló diplomát úgy Smidt Tamás építésznek, mint a kivitelező DARTON kft. képviselőjének, Simon Péternek, hiszen ehhez a sikerhez befektetőre, tervezőre, kivitelezőre egyaránt szükség volt.
Miben látod a siker titkát? – kérdezem Smidt Tamást, a tervezőt.
Leginkább abban, hogy a kisterületű lakások úgy vannak kialakítva, hogy élhető teret biztosítanak a lakóknak és kevés költséggel fenntarthatók legyenek.  A lakótér kialakítása, mind négyzetméterben, mind elhelyezkedésben a legideálisabb. A szakmai bizottság díjazta az építészeti és urbanisztikai megoldásokat is. Célom volt, hogy olyan utcaszerűséget tudjak kialakítani, hogy az ott lakók közösségi életet tudjanak élni.  A házak leképezik a faluszerkezetet, a falusi arculatot, az ebbe a miliőbe illő szín- és formavilágot – amit a szakmai  zsűri is kiemelt.
Jól tudtunk együtt dolgozni mind a tervezővel, mind a befektetővel – mondta el Simon Péter a kivitelező DARTON cég ügyvezetője. Ha valami probléma adódott, együtt próbáltuk megtalálni a megoldást.
A megtiszteltetés mellett a támogatók jóvoltából jár a díjjal 2500 euró, amit megadóztatva megkaptunk a számlánkra. Biztos, hogy ezt az összeget falufejlesztésre költjük majd – összegezte Szász Attila polgármester. –bk-

Comments are closed.