Írta:

Kunyi Tamás sportelnök 2015/2016 szezonvégi értékelője
Diákcsapatunk a IV. Liga Érsekújvári járás U15 ös bajnokságában szerepelt.
A srácok viszonylag kihozták a maximumot a bajnokságból. A fiúk rátermettebb és jóval jobb fizikumú ellenfelekkel találkoztak hétről hétre, ezért nem csodálkozhatunk, hogy hullámzó teljesítményt nyújtottak. Elmondhatjuk, hogy Golán Attila legénysége tisztességesen helyt állt még a legnehezebb meccseken is. Azt hogy jóval fiatalabb csapat volt a szőgyéni az összes többinél, az is mutatja, hogy az egyedüli, aki kiöregedett az a kapus Süli Bence. A srácok a 7 csapatos bajnokság az 5. helyen végeztek. Gólarányuk 78 rúgott és 81 kapott gól. A csapat legeredményesebb játékosa Pekaj Denis a maga 43 góljával. Reméljük a jövőben jobb és kiegyensúlyozott teljesítménynek köszönhetően már az élmezőnyben végeznek a srácok.

IFI csapatunk az V. Liga Keleti csoport 16 csapatos bajnokságában szerepelt.
A jól sikerült ősz után egy gyengébb tavaszt produkáltak. Elmondhatjuk, hogy a vártnál még így is jobban teljesítettek. A tavaly ősszel kiesett 6 játékost nem volt egyszerű pótolni. Olyan hazai játékosok kaptak lehetőséget, akik eddig szinte soha nem léptek kezdőként pályára, és csereként is szinte alig kaptak játék lehetőséget. Hétről hétre 4-5 ilyen játékos lépett pályára kezdőként. Tisztességesen helyt álltak és becsületesen küzdöttek hétről hétre a náluk tapasztaltabb csapattársaikkal. A bajnokság 6. helyén sikerült végezni a srácoknak. Gólarányuk 80 lőtt és 54 kapott gól. A csapat legeredményesebb játékosa Pirtyák Tamás volt 28 góllal. Idén is vannak kiöregedett játékosok, akik ősztől már a felnőtt csapatban folytatják. Név szerint: Kaszner Máté, Laczkó Márió, Szász Richard, Nothart Alex és Nágel Nikolas. Őszre egy újabb nehéz bajnokságnak néznek elébe a srácok, de reméljük a kellő figyelem és odaadás meghozza az eredményeket is.
FELNŐTT csapatunk az Érsekújvári járás VI. Liga 16 csapatos bajnokságában szerepelt.
A csapat hullámzó szezont produkált. A gyengébb ősz után a 9. helyről fordultak a srácok a tavaszi fordulókra. Fel volt adva a lecke, hogy a felsőházban végezzenek a fiúk. Nothart Michael érkezése feldobta a srácokat a tavaszi szezonra. Meg is mutatkozott az eredmények ugyanis a bajnokság végére sikerült elérni a dobogós 3. helyezést. Hétről hétre szoros és izgalmas meccseket játszottak. Voltak gyengébb pillanatok, de összességében a 3. helyezés teljesen kiérdemelt. Szőgyén csapata a 2. legjobb támadósorral rendelkezett a bajnokságban 79 lőtt góllal. Gólfelelősek elsősorban Árendás Tomi ( 21 ) és Nothart Michael ( 17 ) voltak. Ki kell emelni e két teljesítményt ugyanis a bajnokság legjobb góllövője 33 góllal zárt, de a két szőgyéni srác csak a mérkőzéseket felét játszotta a bajnokság során, mivel Tomi minden második héten szerepelt és Michael csak tavasszal csatlakozott hozzánk. A védelem sem szégyenkezhet ugyanis a bajnokság 3. legjobb védelme a szőgynieké 47 kapott góllal. Reméljük a következő szezon már kiegyensúlyozottabb lesz és az első helyért harcolnak majd a fiúk. A becsületes munka és a hozzáállás biztosan meghozza a jó eredményeket is.
Szeretnénk megköszönni minden játékosnak, aki hétről hétre dolgozott és becsületesen odatette magát a mérkőzésen ezzel képviselne a Szőgyéni Sportegyesületet, színeit. Továbbá köszönet minden szurkolónak, segítőnek és támogatónak, akik nem fordultak el tőlünk a gyengébb pillanatokban sem. Akik hétről hétre kiálltak a csapatokért és támogattak minket. Nélkülük ez aligha sikerült volna. Reméljük a jövőben is számíthatunk rájuk, ugyanis jóval könnyebb úgy dolgozni, hogy segítenek és mellettünk állnak. HAJRÁ SZŐGYÉN!

Comments are closed.