Írta:

“A színház nem földi színtér! A színház menedék. Csodák világa. Veled ott minden megtörténhet. Meghalhatsz. Újjászülethetsz. A színház: szerelem! Örökké tartó láz.”
Polgár Ernő (író, drámaíró, dramaturg)

Színházba? Amíg valaki még a lehetőség hallatára is fellelkesül, addig mások csak a vállukat vonogatják. De nem rossz a szőgyéni helyzet színházlátogatás téren. Megtelt egy busz a nyitrai színházba és a budapesti előadásra is már csak pár jegy eladó. A helyi előadással már kicsit rosszabb a helyzet. A Jókai Színház Különös házasság című előadása többek véleménye szerint zseniális volt, mégis foghíjasak voltak a sorok.
A Színházi Esték apropóján tettem fel a kérdést – Miért szeretsz, vagy nem szeretsz színházba járni? – pár szőgyéninek. Akik válaszoltak, azoknak sokat jelent a színház, de akadtak olyanok is, akik elhárították a feleletet azzal, őket ez nem igazán érdekli.

Bankházi Pereszlényi Erika

Anno még a Honfoglalással (Sárai Ilona által betanított darab) voltunk egy versenyen a komáromi Jókai Színházban, én akkor szerettem meg a színházat. Utána többször elmentünk a barátnőkkel előadásokra. Hogy miért szeretem a színházat nehéz szavakba öntenem, egyszerűen szórakoztat, megnyugtat, nagyon jól érzem magam ott.  Sajnos, rég nem volt alkalmam elmenni, a kis gyerkőctől, de többször említettem már a férjemnek, hogy szakítsunk időt rá, mert hiányzik.

Fialkáné Kátai Rozália

Szeretek színházba járni, az effajta kultúra kiváló szórakozási lehetőség, kikapcsolódás a mindennapi gondokból és emberek közt lehetek.

Menyhárt Zsolt

Azért szeretek színházba járni, mert láthatom egy-egy mű feldolgozását „életszagúan”, közelről, a színészek és a rendező egyéniségével megfűszerezve. Valamint azért is szeretem, mert egy kicsit összehozza a közönséget is, onnantól kezdve mindig lesz egy közös beszédtémátok.

-bk-

Comments are closed.