Írta:

“CULTPLAY – Vytvorenie interaktívnych tematických parkov, inovatívne použitie kultúrneho dedičstva“ / CULTPLAY projekt – Interaktív tematikus parkok létrehozása, a kulturális örökség innovatív használata / CULTPLAY – Interactive Thematic Parks – Innovative Use of Cultural Heritage

A felhívás kódja: SKHU/1601
A pályázat regisztrációs száma: SKHU/1601/1.1/209
Prioritási vonal: 1. Természet és kultúra
Specifikus cél: 1.1 A határ menti térség vonzerejének növelése
Program: Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program
A támogatást nyújtotta:
Magyarország Kormányhivatala, az SZK Földművelésügyi Vidékfejlesztési Minisztériuma az INTERREG V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében

Szőgyén Község Önkormányzatának teljes költségvetése: 34 850 euró

Érsekújvár városa a projekt fő partnereként további kilenc – szlovákiai (Komárom, Ógyalla, Gúta, Vágsellye és Szőgyén), valamint magyarországi (Komárom, Tata, Oroszlány és Kisbér) partnerrel együttműködve az INTERREG V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében, Prioritási vonal: PO1 – Természet és kultúra, Specifikus cél 1.1. A határon túli együttműködés megerősítése, vissza nem térítendő uniós támogatást nyert a „CULTPLAY – Interaktív tematikus parkok létrehozása, a kulturális örökség innovatív használata” elnevezésű projekt megvalósítására.
A projektben Szőgyén község a CULTPLAY projekt partnereként lép fel az INTERREG V-A Szlovákia-Magyarország 2014-2020 együttműködési program felhívása keretében.
Szőgyén község tematikus parkot nem épít, egy mobil színpadot szerez be 19 000 euró értékben, melyeket a többi projektpartnernek kölcsönad.

A projekt célja a határ menti térség vonzerejének növelése azáltal, hogy új turisztikai területeket hoz létre saját termékeivel és márkáival, amelyek a partnerek közös történelmére épülnek méghozzá úgy, hogy prezentálják egy másik partner község jelentős kulturális örökségét.

Comments are closed.