Írta:

Hogy záródott a 2016/2017-es őszi forduló a három szőgyéni focicsapat számára?

 

Kunyik Tamás a sportegyesület elnöke értékel:

 

Diákcsapatunk fél távnál nagyon előkelő helyet foglal el a tabellán. A IV. LIGA SŽ U15 OBFZ NZ – B csoportjának dobogós helyezésén a 3. helyen végeztek. Bósza Zsolt edző és a gyerkőcök munkáját tükrözi ez az előkelő eredmény. A 13 lejátszott mérkőzésen 8 győzelem, 1 döntetlen és 2 vereség született. A 25 gyűjtött pont mellett 62 rúgott és 27 kapott gól a mérlegük. Reméljük, tavaszra is sikerül hasonló vagy akár még előkelőbb helyezést elérni. A legtöbb percet játszó játékosunk Rácz Csabi volt, aki összesen 840 percet töltött a pályán. A csapat legjobb góllövője Pirtyák Bálint -13 góllal. Nagy gratuláció a csapatnak.

Ifi csapatunk már halványabb teljesítményt nyújtott az előző évekhez képest. A sorozatos sérüléshullámok és hiányzások sajnos megnehezítették a csapat munkáját. Ez tükröződik az eredményekben is. Ami viszont pozitívum és egyben büszkeség is a községnek, hogy Szőgyén az egyetlen olyan csapat, ahol 90 százalékban hazai labdarúgók képviselik a falut hétről hétre. Ez a mutató Szlovákiai szinten ekkora falvak esetében már nagyon ritka, főként a gyerekhiány végett. Csapatunk az V. LIGA D U19 VÝCHOD ZSFZ bajnokságában szerepel. A 16 csapatos mezőnyből 14. helyen sikerült végezni, 14 begyűjtött ponttal – 4 győzelem 2 döntetlen és sajnos 9 vereség, 30 lőtt és 41 kapott gól a mérlegünk. Házi gólkirály Pirtyák Tomi lett a maga 15 góljával. Legbecsületesebb Góra Dominik volt, aki 1350 percet gürizett le a mérkőzések során. A srácokat hétről hétre Dobai János készítette fel. Bízunk a munkájában és abban, hogy a hozzáállása és odaadása meghozza gyümölcsét és sikeresebb tavaszt produkálnak majd a srácok. Sok sikert nekik ehhez.

Felnőtt csapatunk egy nagyon gyenge őszi fordulón van túl. Nagyon bízunk benne, hogy a tavasz – az elmúlt évekhez hasonlóan – sikeresebb lesz. A csapat gyenge szereplését erősen befolyásolta az edzéshiány, ami meg is mutatkozott játékosaink fizikális és mentális állapotán. Mivel a csapat 80 százaléka közép- és főiskolás, ezért nehéz feladat az edzések egyeztetése. Edzés nélkül, ilyen fiatalon, nehéz ebben az osztályban helyt állni. Munkánkat nehezíti egyes nézők direkt provokációja is. Ők azok, akik nem látnak bele a működésbe és a mindennapi problémákba. Mi azonban nem adjuk fel, és harcolunk azért, hogy a csapat egyre jobb legyen. Csapatunk VI. LIGA MEVA OBFZ NZ bajnokságában szerepelt. 16 csapatos bajnokságban a 13. helyen végeztek. Mérlegük 5 győzelem és 10 vereség, 21 lőtt és 35 kapott gól mellett 15 pontot gyűjtöttek a srácok. A legtöbb gólt jegyző játékosaink Barna Erik és Bublos Benjamin voltak 4-4 góllal. Legtöbbet pályán töltő játékos, 1249 perccel Barna Erik lett. Reméljük a folytatásban sikerül felfele kapaszkodnunk a bajnoki tabellán.

A sportegyesület ajtaja mindenki számára nyitva áll. Szívesen fogadjuk a segítséget, tanácsot és minden pozitív hozzáállást, amelyek a szőgyéni sport szebb és jobb jövőjét szolgálják.

Ez úton szeretnék mindenkinek Békés,boldog karácsonyi ünnepeket és egészségben, békességben, szeretetben gazdag új esztendőt kívánni a Szőgyéni Sport Klub nevében.

Comments are closed.