Írta:

Lassan beindul a labdarúgó szezon a focit kedvelők örömére

Kunyik Tamás a sportszervezet elnöke:

Diákcsapatunk IV. Liga újvári csoportjának előkelő 3. helyén telelt

Bósza Zsolt diákjai a jó őszi szezon után sokáig nem pihenhettek, mert már  januárban megkezdődött a kemény felkészülés a tavaszi fordulókra – heti két edzést abszolváltak, amit egy barátságos mérkőzéssel zártak. A felkészülés során részt vettek két labdarúgó tornán is. Az egyik Szőgyénben került megrendezésre, ahol 1. helyen sikerült végezni diákjainknak Ölved, Muzsla és Bart előtt. A komolyabb színvonalú teremtorna bajnokság Érsekújvárban volt. Ez már volt a járás szinte összes csapatának részvételével. Diákjainknak sikerült bekerülni a legjobb 8 közé, de aztán sajnos az egyenes kiesés szakaszon a tornát megnyerő Érsekújvár csapatával találkoztak, ahol vereséget szenvedtek. Gyermekeink számára a bajnokság március 18-ikán kezdődött ahol mindjárt egy komoly ellenféllel, Udvard csapatával találkoznak. Reméljük, Bósza Zsolt legénysége az előttünk álló fordulóban is megtartja elismerésre méltó formáját.

 

Ifi csapatunk az V. Liga nyugati csoportjában szerepel

Az őszi fordulók eredményei nem az elvárásoknak megfelelően alakultak. Mérkőzéseinket nehezítették a hétről hétre történő sérülések és betegeskedések. Sajnos a srácok csak a 14. helyen végeztek. Dobai János védencei becsületesen küzdöttek meccsről meccsre, még akkor is, amikor kénytelenek voltak a mérkőzéseket 10 emberrel befejezni. A felkészülés se ment zökkenőmentesen  a sok hiányzás miatt. A keretet elhagyta Pirtyák Dávid betegség miatt és Grentek Denis személyes okokra hivatkozva. Viszont érkeztek remélhetőleg erősítések Durác Nikolas  és Mánya Andres Párkányból,  Paluk Imre Érsekújvárból. A tél során együttműködés kötődött Köbölkút és Szőgyén ifi csapatai között, hogy kölcsönös játékos cserével segíteni fogjuk egymást. Reméljük, ezek a változások majd az eredményekben is megmutatkoznak.

Felnőtt csapatunk volt a legaktívabb a felkészülések során

A heti 2 -3 edzést egy barátságos mérkőzés zárta hétről-hétre. Csapatunk a VI. Liga Érsekújvári járás bajnokságában szerepel. Az őszi fordulók során 23 pontot összegyűjtve a 14. helyen végeztek a srácok. A tavalyi 3. helyhez képest ez nagyon gyenge teljesítmény. Bízzunk benne, hogy a folytatás jóval sikeresebb lesz. A csapatban történtek változások a téli felkészülés során. Elhagyta csapatunkat Szombat Kristóf, aki visszaigazolt Kürtre. Köszönjük eddigi munkáját és sok sikert kívánunk neki a továbbiakban. Csapatunknak van egy fájdalmas búcsúzója is Árendás Tamás személyében. Közös megegyezéssel Tomi távozik csapatunktól, ugyanis a munkaügyi körülmények nem teszik lehetővé számára az állandó labdarúgást. 15 év becsületes munkáját köszönjük neki, azt a sok felejthetetlen pillanatot, amit a szőgyéni labdarúgásért tett. Egyelőre nem búcsúzunk végleg, ugyanis az élet útjai kifürkészhetetlenek. Tomi Bartra igazol fél évre kölcsönjátékra és a folytatásról nyáron újra tárgyalunk. A csapatunkhoz visszatért gólfelelősünk Nothart Michael, akinek góljait reméljük a tavasz során is élvezni fogjuk. További érkezők Teszár Gergely Muzsláról és Varga Viktor Köbölkútról. Csapatunk piszkosul fiatal, javában szőgyéni játékosokból áll. Türelmesnek kell lennünk a srácokhoz, tapasztalat ugyanis csak a folyamatos játék mellett szerezhető. De a vezetőség igyekszik megtartani ezt a fiatalságot, ugyanis pár év múlva kicsit összeérve ez nagyot ROBBANHAT.

Kérjük szurkolóinkat jöjjenek és buzdítsák csapatainkat a mérkőzések során. Nagy szükség van rájuk, hiszen minden egyes támogató és buzdító szó pozitív hatással van a játékosokra. Tegyük félre az ellenségeskedést és provokálást a futballpályán, ugyanis mind egy hajóban evezünk. Ez a hajó pedig a SZŐGYÉNI LABDARÚGÁS, amely szebb és sikeresebb partok felé veszi az irányt.

Comments are closed.