Írta:

A 10. évfordulón megerősítették az együttműködési szándékot

“Mi, Tata, Bystřice, Szőgyén és Pińczów polgármesterei, akik hisszük, hogy az országaink települései közötti partnerség olyan magasrendű eszme, amely egy modern, szilárd és nyitott európai társadalom létrehozását célozza, a mai napon ünnepélyesen megújítjuk a településeink között 10 éve kötött együttműködési megállapodást, közös munkánk folytatásának zálogaként.”
– ez áll négy nyelven azon a dokumentumon, melyet a testvértelepülések vezetői írtak alá a lengyelországi Pińczów-ban. Szőgyén képviseletében Vígh Gábor polgármester, Mikula László képviselő, Baracska Árpád, Méri Szabolcs és a MadDogX zenekar vett részt a rendezvényen.
Vígh Gábor polgármester elmondta, az alapító tagok közül hatan voltak jelen az ünnepségen. Mivel ő maga is az alapítók közé tartozik, élénken emlékszik a tíz évvel ezelőtti együttműködési nyilatkozat aláírásra, amelyre szintén a pińczowi városházán került sor, “Akkor ott volt Bross Mária a tatai legyel kisebbség képviseletében, Hetényi Tamás volt tatai polgármester. Włodzimierz Badurak. pińczowi polgármester, Anna Konderlová bystřicei polgármester, Nágel Dezső Szőgyén akkori polgármestere és jómagam.”
A mostani ünnepségen a testvértelepülések bemutatták prezentációikat az elmúlt 10 év rendezvényeiről, az együttműködés módjairól, a közösen beadott és megnyert pályázatokról. Ezt követően került sor az együttműködést megerősítő nyilatkozat aláírására. A MadDogX egy stadion megnyitó programjában koncertezett cseh és lengyel rockbandákkal együtt.

Comments are closed.