Értesítjük a tisztelt Szülőket és tanulókat, hogy az Oktatásügyi Minisztérium rendeletének értelmében, a járványügyi intézkedések szigorú betartása mellett, 2021. február 8-án iskolánk alsó tagozatán (1-4. osztály) megkezdődik a jelenléti oktatás az iskola épületében, valamint megnyitjuk az iskolai klubot, és ebéd is igényelhető.

Feltétel: Az egyik szülő (törvényes képviselő) negatív teszteredménye, mely nem öregebb 7 napnál. Becsületbeli nyilatkozat (Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti) kitöltése és felmutatása hétfőn reggel az érkezéskor. Az új nyomtatvány (Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti) letölthető az iskola facebook oldalán és a classroomban, valamint 2021. február 6-án átvehető a kultúrházban is a tesztelés helyszínén a regisztrációs asztalnál. A régebbi nyomtatványok már NEM érvényesek.

Amennyiben a szülő nem megy el tesztelésre (nem rendelkezik negatív teszteredménnyel), a tanuló NEM jöhet iskolába, de a szülő már nem jogosult gyermekápolási táppénzre (pandemická OČR). A tanuló hiányzása ilyen esetben igazolt hiányzásnak számít, de az iskola nem biztosít számára távoktatást, a szülőnek (tanulónak) kell leckét kérdeznie úgy, ahogy azt egyéb okból való hiányzás esetén tenné. Amennyiben a szülő 5 napon belül nem veszi fel a kapcsolatot az iskolával (osztályfőnökkel), az iskolakerülésnek minősül, és jelentésre kerül az illetékes hivatalnak. Amennyiben a szülő 15 napon belül sem veszi fel a kapcsolatot az iskolával (osztályfőnökkel) a tanuló komisszionális vizsgára kötelezhető a tanév anyagából.

Tesztelési lehetőség lesz Szőgyénben az önkormányzat jóvoltából 2021. február 6-án (szombaton) a kultúrházban 7:30-tól 19:00-ig antigén teszttel.

Kérjük a szülőket, hogy 2021. február 5-én (pénteken) telefonon jelezzék az osztályfönöknek szándékukat az iskolába lépéssel, az ebéddel és az iskolai klubbal (napközivel) kapcsolatban!

Továbbra is kötelező a szájmaszk viselése, pótmaszkot is kérünk biztosítani.

čestné-prehlásenie-zák.zástupca

Comments are closed.