A munka gőzerővel folyik, mégha nem is volt eddig a nagyközönség számára nagyon látványos. A jövőbeli terveink között szerepel annak megvalósítása, hogy mások is olyannak lássák majd falunkat, ahogyan azt mi szeretnénk! Sok kis „apróságot“ készülünk a közeljövőben megvalósítani. Többek közt fokozatosan megújítjuk újságunkat. Internetes oldalainkon egyre több hírről, eseményről számolunk be Önöknek.

Felújítjuk kultúrház előtti terünket, parkosítunk, fásítunk. Szétszedtük a „Napba néző leány“ szobor fölé tornyosuló kaput, mivel életveszélyes állapotban volt már. Teljesen elkorhadt a fa szerkezet. Lefestettük a korlátokat a főbb tereken – templom, kultúrház, volt szolgáltatások háza stb. Állandó karbantartást igényel a közvilágítás és a hangosbemondó-rendszer. Közterületeinken is sok a teendő: fák nyesése, fűnyírás, árokpucolás és egyebek.

Elkezdtük a tűzoltószertár felújítását. Erre a célra közel 30 000 € összeget kaptunk még Vígh Gábor polgármestersége alatt. Zuhanyzó, mosdó, ablakcsere, új kapu szerelése, vakolás, festés is folyamatban vannak.

Sajnálatos módon nagyon sokan szemetelnek közterületen. Több zsák szemetet összeszedtünk. Köszönet érte a közhasznú munkásoknak! Sajnos egyesek már elvárják, hogy az általuk eldobott tárgyakat mi szedjük össze.  Éppen ezért, kihelyezünk pár szemétkosarat. Reméljük, csak ezen fog múlni, hogy ne a bokrokba és a fűbe kerüljön a sörösdoboz és a csipszeszacskó! A legjobb megoldás azért az lenne, ha a megfelelő edénybe vagy zsákba kerülnének, szelektálva. A temetőkből elszállítottuk az ősszel összegyűlt koszorúkat, az elszállítás költsége meghaladta az 1000 €-t, ezért örülnénk, ha ott is működne az osztályozott gyűjtés.

Pályázatok terén igyekszünk mindent megpályázni, ami hasznos lehet közösségünknek. Több nyertes pályázatunk van. A Csongrády Lajos Alapiskola külsőjére is pályázunk, immár sokadszor. Reméljük, most sikerrel járunk!

Programot dolgozunk ki a fiatalok számára, házvásárlás támogatására, hogy segítsük ittmaradásukat.

Szép, karbantartott községet szeretnénk, ahol jó élni! Tegyünk érte mindannyian!

Mgr. Méri Szabolcs, polgármester

Comments are closed.