Írta:

Adventi lelki nap Zsolt atyával

A Mária Légió helyi prezídiuma szervezésében, az önkormányzat támogatásával került sor az advent második vasárnapját megelőző szombaton arra az előadásra, melyet a „Hamis istenképek” címen hallgathatott a szépszámú közönség a régi községháza előadótermében.

Zsolt atya karikatúra – és gyermekrajzokon keresztül mutatta be azokat a hamis istenképeket, melyek már a gyermekkorban tévesen alakulhatnak ki, mindazon hatásokra, amit a körülöttünk lévő felnőttek és életkörülmények sugallnak.

Így, megismerhettük a hamis istenképek közül az „órásmester, a bábuk vezetője, a bíró, a despota, az öreg bácsi, az arcnélküli, a karitatív, a márka, a varázsló, a folklór, a gyógyító, a játékmester, a rágógumi, a szupermarket” és más téves felfogást Istenről. A másfél órás lenyűgöző előadás folyamán, ráismerhettünk viselkedési és képzelőerőnk formáira, rosszul beidegződött szokásainkra. A felismerések által jó volt kiigazodni az élet kínálta útvesztőkben, és ezt követően bőven volt min elmélkedni az adventi idő lecsendesedést kívánó napjaiban.

Zsolt atya hallgatói figyelmébe ajánlotta a Szentírás gyakori forgatását, hisz a Biblia ismeretén keresztül érhetjük el az egészséges gondolkodást és elképzelést, a feltétel nélkül szerető, és mindig megbocsátó Mennyei Atyáról. A Mária Légió tagjai bőséges agapéval várták a vendégeket. Az általuk szervezett előadássorozat a jövőben folytatódik.

Berényi Kornélia

Comments are closed.