Ezzel a címmel tartott szakmai napot a COMENIUS Pedagógiai Intézet a szőgyéni óvodában. Markovics Tímea szervezésével jó hangulatú szakmai napot töltöttünk együtt a régió óvónőivel. A vezetők, Berta Mónika és Karika Judit a pedagógusok számára intenzív, gyakorlati tudást és élménygazdag programot adtak át az érzelmi nevelés területén.

Egy-egy példával ábrázoltuk, hogyan keltsük fel a gyermekek érdeklődését a történelem iránt, megnézhettünk két mesefeldolgozást és hozzájuk kapcsolódó nevelési tevékenységeket. Betekintést nyerhettünk abba, hogyan lehet bevinni a történelmi hangulatot az óvodai életbe. Kipróbálhattunk zenei alapokat, valamint dramatikus fortélyokat, melyek élményszerű és hiteles képet biztosítanak a gyereknek a mese feldolgozásában. Mindemellett a fantázia előcsalogatására, a belső képalkotásra és a beszéd beindítására alkalmas helyzetek is bemutatásra kerültek. Köszönjük szépen községünk önkormányzatának, hogy frissítővel támogatta ezen szakmai napot az óvodában!

Kertészkedni örömteli és hasznos tevékenység. Szemléletváltást ad, visszaterel a természethez. A kertészkedés fokozza a kreativitást, a természetben található fű, fa, virág inspirációt és anyagot ad az alkotásokhoz. Ezzel a gondolattal indulunk neki a tavaszi kertészkedésnek az óvodában. Megmutatni a gyermeknek a természet ,,bonyolult“ egyszerűségét. Köszönjük szépen Simonka Norbertnek és családjának, hogy megajándékozták az óvodásokat magaságyás kiskertekkel!

Bc. Kovácsová Lívia

Comments are closed.