Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Maďarčina nyelvű változata van. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Ezzel a címmel tartott szakmai napot a COMENIUS Pedagógiai Intézet a szőgyéni óvodában. Markovics Tímea szervezésével jó hangulatú szakmai napot töltöttünk együtt a régió óvónőivel. A vezetők, Berta Mónika és Karika Judit a pedagógusok számára intenzív, gyakorlati tudást és élménygazdag programot adtak át az érzelmi nevelés területén.

Egy-egy példával ábrázoltuk, hogyan keltsük fel a gyermekek érdeklődését a történelem iránt, megnézhettünk két mesefeldolgozást és hozzájuk kapcsolódó nevelési tevékenységeket. Betekintést nyerhettünk abba, hogyan lehet bevinni a történelmi hangulatot az óvodai életbe. Kipróbálhattunk zenei alapokat, valamint dramatikus fortélyokat, melyek élményszerű és hiteles képet biztosítanak a gyereknek a mese feldolgozásában. Mindemellett a fantázia előcsalogatására, a belső képalkotásra és a beszéd beindítására alkalmas helyzetek is bemutatásra kerültek. Köszönjük szépen községünk önkormányzatának, hogy frissítővel támogatta ezen szakmai napot az óvodában!

Kertészkedni örömteli és hasznos tevékenység. Szemléletváltást ad, visszaterel a természethez. A kertészkedés fokozza a kreativitást, a természetben található fű, fa, virág inspirációt és anyagot ad az alkotásokhoz. Ezzel a gondolattal indulunk neki a tavaszi kertészkedésnek az óvodában. Megmutatni a gyermeknek a természet ,,bonyolult“ egyszerűségét. Köszönjük szépen Simonka Norbertnek és családjának, hogy megajándékozták az óvodásokat magaságyás kiskertekkel!

Bc. Kovácsová Lívia

Comments are closed.